Ze zijn behoorlijk goed gelukt voor de eerste keer! Een beetje "rough around the edges", maar hee... De smaak is goed!
Het geheim is dat je je blok tofu eerst even 5 minuutjes in kokend water legt. En daarna goed uit laat lekken op een afdroogdoek. Je verkruimelt de tofu met je handen in een bak, voegt kruiden en wat olie toe, en dan maak je er een mooi kneedbaar deeg van door er kikkererwtenmeel door heen te mengen. Je vormt burgers die je opbakt in een koekenpan. Mijn kruidenmengsel bestond uit gedroogde knoflook, peper, paprika, en chilivlokken. Ik heb er ook nog Bragg's Liquid Aminos, Mirin en sesamolie er bij gedaan.
Geserveerd op boterhammen met plakjes komkommer, tomatenketchup bij de hand om te dippen en smullen maar. Een tip: hou tandestokers bij de hand als je dit eet met mensen erbij ;-) De tofu gaat erg tussen je tanden zitten...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.