zondag 1 augustus 2010

Tempeh Surprise

Het is zo'n dag: je denkt dat je niets in huis hebt voor een decent meal, en wat krijg je?? Een geweldig smaakvolle toevalstreffer!
Dit recept moet je zeker een keer proberen, vooral als je praktisch een tempeh-maagd bent en niet weet hoe je het spul moet aanpakken ;-)
Zorg dat je wat zonnebloempitten droog in een pan roostert van te voren want dit maakt naar mijn mening het hele gerecht af!
Snij dan een stuk van dat rare tempeh spul in kleine blokjes en frituur dit in een laagje olie in de koekepan. Je ziet vanzelf wanneer het klaar is want dan is het mooi bruin aan alle kanten. Laat dit uitlekken op een stuk keukenpapier en doe de blokjes dan in een kommetje. Giet er een flinke scheut Shoyu over en knijp er ook wat vers limoen sap over uit. Laat dit ongeveer een half uurtje marineren en schud af en toe het kommetje om alles goed te mixen. Kook ondertussen snelkook gerst in 12 minuutjes gaar en giet af! Let op dames en heren, het koken voor dit gerecht is nu gedaan! De rest is een peuleschilletje!

Je laat een blik van verantwoorde Cannellini bonen uitlekken in een zeef en spoelt ze na met water. Zoveel als je nodig hebt (ongeveer een half blik voor 1 persoon) gooi je in een meng bak. Hier giet je een Sweet Thai Chilli Sauce over, nogmaals, zoveel als je lekker denkt te vinden. Ik nam een flinke eetlepel. Ook hier pers je vervolgens weer vers limoensap over uit. Je neemt een vork om dit te mixen! Snij een wortel in kleine stukjes en voeg dit toe. De lauwwarme gerst gooi je er ook bij, en uiteindelijk ook de tempeh blokjes. Serveer op een bord en garneer met de geroosterde zonnebloempitten. De foto is niet erg overtuigend misschien maar ik kan verklaren dat ik veel te veel heb gegeten, zo lekker vond ik het!! Geef tempeh deze kans!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.