Daarom smaakt een flinke scheut citroensap ook zo heerlijk in de soep. Of zelfs twee flinke scheuten ;-) Om je mond te blussen!
Om te maken gooi je in een soeppan de volgende groenten bijeen: 2 gesnipperde sjalotten, 2 in stukken gesneden stengels selderie, 2 geschilde en in stukken gesneden wortels, een rode paprika in stukjes, een halve courgette, ook in stukken. Dan voeg je olie toe en een flinke dosis gedroogde kruiden, ik gebruikte een Italiaanse mix en extra rozemarijn. Ook gedroogde chili vlokken en knoflook uit de molen. Ga gerust heftig om met de chili vlokken dit keer! Je fruit alles even aan, gooit er water en bouillon blokjes bij, een laurier blad en een half blik kikkererwten. Deze laatste toevoeging is heel belangrijk voor het gewenste creamy resultaat! Na ongeveer 30 minuutjes sudderen zijn alle groenten zacht, haal je het laurierblad uit de soep en pureer je alles met een staafmixer. En dan serveren met veel vers geperst citroensap he! Ik heb je gewaarschuwd! :-)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.