maandag 16 augustus 2010

Daikon Delight



Mensen, bij toeval vandaag een verse daikon gevonden en kunnen kopen.
Een daikon is een soort witte winterwortel, maar dan ter grote van mijn onderarm. De smaak benadert die van radijsjes.
En wat moet je nou met zo'n ding in je eentje?? ;-)

Ik heb een klein gedeelte bereid volgens een recept uit The Kind Diet van Alicia Silverstone. Je kookt een paar plakken in water met Mirin en Shoyu. Er lekker!! En verfrissend. Op het bord zie je ook nog bruine rijst met stukjes Nori en Umeboshi. Allemaal erg macrobiotisch verantwoord. En de veganisten zullen ook trots op me zijn haha. Ik zelf vind het vooral erg lekker. Zout en zuur op de rijst, zoet en zacht op de daikon. Amai!

Omdat ik zoveel Daikon over heb, heb ik een flinke portie gepickeld, dat staat nu te trekken in de koelkast, en ik geef een stuk aan mijn moeder. Die gaat het raspen in een salade geloof ik :-) Zo komt ie dus helemaal op!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.