Deze emerald groene soep is heel speciaal. Waarom? Omdat ik het zeg! En, omdat deze soep bestaat uit de volgende ingrediënten: ui, selderij, tijm, chili vlokken, pompoen, en winterpostelein. Je zou misschien verwachten dat door de pompoen de soep meer oranje zou kleuren, maar nee. De postelein is zo rijk aan bladgroen, dat de hele soep helder groen kleurt. Postelein is rijk aan Vitamine C, calcium, magnesium en ijzer. Vroeger werd deze soort gebruikt om scheurbuik te voorkomen dus kun je nagaan!
Neem alle ingrediënten behalve de postelein en doe deze in een pan. Fruit aan en giet er ongeveer een liter water op met twee bouillon blokjes. Na 20 minuten is de pompoen goed zacht en doe je de bos gewassen postelein ook in de pan. Na een minuut roer je het goed door en kun je de soep glad maken met een staafmixer of je laat het zo. De groene kleur komt vooral na het pureren naar voren uiteraard. Heerlijk met toast!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.