zondag 10 oktober 2010

Belgische Spinazie...???


Nog nooit van gehoord! Wel meteen gekocht want het ziet er heel mooi uit! Na een internet zoektocht vond ik deze informatie:

"Belgische Spinazie, andere namen zijn: Italiaanse spinazie of Wilde spinazie. Geïmporteerde spinazie heeft vaak grotere bladeren, omdat in het buitland ook volgroeid blad wordt geoogst. Wilde spinazie heeft daardoor meer smaak en bovendien slinkt het minder dan de jonge spinazie-blaadjes die we hier gewend zijn. Wilde spinazie heeft een volle smaak en is erg geschikt om te (roer)bakken. Spinazie is een ontzettend veelzijdige groente, geliefd over de hele wereld, want bijna elke keuken heeft spinazie op de menukaart. Hoewel spinazie op zichzelf al heel lekker is, kan gehakte of gepureerde spinazie gemengd worden met een hele reeks andere ingrediënten."

Kijk, van dat soort instant informatie word ik nou blij! Leve het internet jongens en meisjes :-)

Wat ik er mee heb gedaan is het volgende. Eerst heb ik de gewassen en in groffe repen gesneden spinazie 5 minuten gestoomd en laten schrikken onder ijskoud water. In een droge koekenpan heb ik wat sesamzaad geroosterd. Ondertussen een sausje gemixt van gelijke delen (1 eetlepel) Mirin, Tamari, vers limoensap, sesamolie en misopasta. De spinazie heb ik heel even mee laten warmen in de koekenpan, alvorens ik de saus er over heen heb gegoten. Het vuur was al uit, want alles waar je misopasta in verwerkt mag niet al te heet worden verhit. De combinatie met de saus, geroosterd sesamzaad en de spinazie was echt goddelijk! Op het bord zie je links wat gebakken blokjes tempeh met soy sauce, in het midden zilvervliesrijst en rechts mijn bijzondere spinazie mix!

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.