zondag 11 juli 2010

Sausje erbij??

Ha! Ik ben de laatste tijd wat aan het rotzooien met de ingrediënten in mijn koelkast en zo kom je nog eens op een lekker sausje uit! Mijn maaltijd was als volgt: Gierst, salade en een sausje :-) Gierst is nogal plakkerig spul dus je kan dit makkelijk in een vorm persen en daarna extra culinair presenteren, zie foto! In dit geval heb ik een thee kopje met een beetje olie ingesmeerd, de gierst er in gedaan en goed aangedrukt. Daarna gleed het zo mijn bord op, fantastisch niet?

De salade bestond uit de volgend ingrediënten: tomaat (tasty tom, extra rijp), komkommer, selderij, geraspte wortel, gemengde bonen uit blik, ui, en veel verse koriander.

De saus is als volgt gemaakt: extra virgin olijfolie, mierikswortel (uit een tube), vers citroensap, veganaise (mayo zonder ei!), beetje mosterd, beetje water, zout, vers gemalen zwarte peper, en edelgistvlokken (nutritional yeast). De substantie was dik en lobbig, prachtig romig van kleur, fris pittig van smaak en door de toegevoegde gist ook nog eens zeer rijk aan B vitaminen (goed voor huid en haar!). Een zeer verantwoord sausje :-) Oh ja, en met de koriander die ik al in de salade had verwerkt een prachtige combo. YUM!



En zo zag het er na een paar happen uit ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.