vrijdag 23 juli 2010

Maïs en Pompoen Orzotto

Mijn oranje gevoel vertaald in mijn eten :-) Orzotto is Italiaans voor gerst risotto. Gerst is een enorm veelzijdig product. Ik heb een variant die in 12 minuten koken klaar is: als dat geen goede pasta vervanger is weet ik het ook niet meer ;-)

Ik heb een ui met een teentje uitgeperste knoflook gefruit in wat olie. Daarna heb ik er wat kerrie kruiden aan toegevoegd en wat zout. Ik had nog een half pompoentje over van de dag dat ik pompoen soep maakte dus de blokjes die over waren heb ik nu gebruikt in dit gerecht. Een halve rode paprika en de pompoen heb ik heel even mee gefruit en daarna heb ik de gerst erbij gedaan. Toen water toegevoegd tot de boel ruim onder stond. Daarna een klein blikje maïs er door gegooid en 12 minuten zachtjes laten pruttelen met de deksel op de pan. Na die 12 minuten was het gaar (!) maar vond ik er toch nog teveel vocht in zitten.. Oplossing: vuur weer even heel hoog tot het grootste gedeelte verdampt was! Simpel. Geserveerd met extra zout en zwarte peper naar smaak, koriander en (dit staat niet op de foto) edelgist vlokjes. Extra pit en een goede bron van B-vitamines. De zachte smaak van maïs mixt geweldig met pompoen! De zachte structuur mixt weer fantastisch met de bite van de gerst...
Bon appetit!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.