Ik ben gek op de smaak van Ume! In de vorm van Umeboshi, maar de laatste tijd vooral in de vorm van
Ume Su (Azijn!) Maak een saus van gelijke delen lijnzaadolie en Ume azijn en je weet niet wat je proeft! Een zout zure verfrissende dressing, die ik de laatste tijd veelvuldig over mijn gestoomde groenten giet! Over broccoli, pak soi, en nu dus over prei zoals je op de foto's kunt zien. En zelfs over gestoomde tempeh! Geloof mij, alles wordt er beter van. Ik ben ook gek op de prachtig roze kleur van deze azijn. Zo vrolijk!
Wat je ziet: rijst met gomasio, gestoomde wortel en lente ui. De zoete smaak van de gestoomde wortel brengt dit gerecht in evenwicht en de gomasio is een prachtige aanvulling. De verse lente ui zorgt voor een knapperige beet.
Plakjes gestoomde tempeh met mijn Ume dressing en stukken gestoomde prei met Ume dressing. Nee, dat is geen overkill aan Ume dressing! It's just right!
Umai = lekker in het Japans, dus in dat opzicht is het:
Hmmmmmm, Ume Umai!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.