zondag 7 augustus 2011

Quinoa salade met gestoomde biet

Zo was het er:


En zo was het op:


Mijn moeder is de inspiratie bron van dit gerecht en heeft me enthousiast gemaakt voor het stomen van de bietjes! Het leek me altijd nogal een klus, maar zomerbietjes hoef je niet zo lang te koken of te stomen als winterbietjes (jaja, weer wat geleerd!) en dus heb ik het er op gewaagd. Et voila, een succes!

De quinoa salade bestond uit een mix van koude quinoa, ui, selderij (allebei heel fijn gesneden!), radijsjes, bieslook, peterselie, goede olijfolie en limoensap. Zout, peper en gomasio naar smaak toevoegen en je hebt een erg knapperige en frisse salade, perfect voor warmer zomerweer!
De bieten heb ik gestoomd voor plus minus 20 minuten, daarna hun jasje uitgedaan en in plakjes gesneden. Geserveerd met olijfolie, limoensap en wat zout.

Thank you mama!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.