zondag 12 december 2010

Pastinaak-met-munt-soep



Voor deze elegante soep doe je het volgende: fruit een sjalot met wat uitgeperste knoflook in goede olijfolie in een soeppan. Voeg twee middelgrote en in blokjes gesneden aardappels toe. Neem drie pastinaken en schil deze vliegensvlug met een dunschiller (anders worden ze bruin!) en snijd in kleine blokjes. Roerbak alles even mee en giet er dan een liter kokend water op. Twee vegetarische bouillon blokjes erbij en ongeveer twintig minuten zachtjes laten koken. Dan pak je je magische staafmixer erbij en hoppa: een prachtige roomkleurige soep. Hij wordt nog eleganter van wat kookroom erin (Alpro Soya Cuisine) en vers gesneden muntblaadjes. De wat zachte anijssmaak van de pastinaak met de verse munt is een geweldige combo. Mijn zus en ik hebben deze soep al heilig verklaard! En nog beter: pastinaak is nu heel goed verkrijgbaar in de winkels. Dus je bent ook nog seizoensverantwoord bezig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.