maandag 29 november 2010

Kool!

Het sneeuwt en het blijft liggen! En wat eet je dan bij voorkeur??
Kool natuurlijk. Het liefst in combinatie met karwijzaad, want oh my god, dat is zo'n goeie combinatie! :-)

Net een roerbak gerecht gemaakt op de volgende manier:
Kastanje-champignons, in plakjes gesneden, een appel (Cox), in kleine blokjes, samen met karwijzaad en chilivlokken in de wok/koekenpan met een beetje olijfolie. Een paar minuten flink heet omscheppen, dan fijn gesneden spitskool er over en laten slinken. Dit duurt ook maar een minuut of 5. Voor extra pit wat zout en peper erover en zoete chili saus zoveel als je lekker vindt! Opdienen met rijst en snel opeten maar! De appel in combinatie met de chili is perfect, net als de kool en de karwij. De stevige champignons zorgen voor de "beet" in dit gerecht. Lekker!! (Chinese kool kan ook heel goed, alleen dat had ik gisteren al gegeten haha).

Geen foto want het natuurlijk licht laat wat te wensen over momenteel... ;-)
En geloof mij, met flits deed de foto geen recht aan het eten, ik heb het geprobeerd, echt!! Dus gebruik je fantasie in deze en zie het voor je...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.