maandag 13 juni 2011

Voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht...

Gisteren op uitnodiging gekookt voor mijn vrienden K. en P. te Amsterdam. Ik kon mijn geluk niet op in hun geweldige keuken met "industrial strength everything" keukenapparatuur :-) En hun geweldige aanwezigheid natuurlijk! K. was een fantastische sous-chef en P. een professioneel smaaktester. Wat mensen allemaal niet moeten doorstaan als ik met koken begin... Dank jullie wel allebei! Hier volgt een impressie van "an evening well spend".

Wat doe je als eerste wanneer er zo'n geweldige oven in de buurt is? Juist - koekjes bakken! In dit geval kokos met agavenectar naar een recept van "Lisette in Luilekkerland".



Als eerste gang stond er een crème wit soepje op tafel. Gemaakt op basis van onder andere bloemkool.



Al die lof die ik kreeg, ik werd er gewoon verlegen van! En dit was alleen nog maar de soep ;-)



Het hoofdgerecht was pas echt indrukwekkend, al zeg ik het zelf. Met wat aanpassingen een recept van chef Tal Ronnen gemaakt, en wel de Quinoa timbaaltjes, met geroosterde zoete aardappel, avocado, tortilla crisps en een zeer geslaagde saus van geroosterde groene tomaat met veeeeel koriander.




Nog wat finishing touches aan de waterkers salade met gemarineerde peer...



En toen zaten we al behoorlijk vol! Maar er was nog meer, dus deden we erg ons best :-) Met wat kokoskoekjes en mijn zoete aardbeien en cashewnoten gerecht. Zucht...



Wat zei ik ook alweer? An evening well spend. So true!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.