Wat doe je wanneer je te weinig aardappels blijkt te hebben voor een zuurkool stamppotje??! Dan maak je zuurkool soep.
That's right! Zuurkool soep! En lekker dat het was! Ik heb een pakje zuurkool met kruiden gebruikt (er zaten dus al mosterdzaadjes en andere kruiden in!). Eerst een soep basis gemaakt van wortel, selderij, klein gesneden aardappels (maar 4 hele kleintjes dus uiteindelijk haha), laurierblad en bouillonblokjes. Ongeveer een liter had ik. Ondertussen de zuurkool al wat verwarmd in een apart pannetje. Na een kwartiertje de zuurkool in de warme soep laten zakken en nog eens 5 minuten laten doorwarmen. And hello zuurkool soup! Door het zuur van de zuurkool kreeg de soep een zeer verrassende nasmaak. Geserveerd met verse tuinkers: Yummie! Deze soep mag door naar de volgende ronde!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.