Mensen, vanavond heb ik een heerlijke maaltijd genoten. Gekookt door mijzelf voor mijzelf.
Wanneer ik in mijn eentje eet zie ik dat vooral als een mogelijkheid om eens wat dingen uit te proberen, met vreemd klinkende namen of ongebruikelijke smaakcombinaties. Vanavond is het sperziebonen met hijiki geworden. Uit het boek the Kind Diet van Alicia Silverstone. In het originele recept gebruiken ze vers gembersap, in plaats daarvan heb ik vers limoensap gebruikt. En dat beviel uitzonderlijk goed! Hijiki is raar zwart spul, touw-achtig ziet het er uit. Het is een zeewier boordevol calcium en ijzer. Dit wordt het beste opgenomen in combinatie met andere groenten, vandaar de toevoeging van de sperzieboontjes. De combinatie ziet er ook nog eens erg mooi uit. Samen met zilvervlies rijst en wat stukjes tofu (speciaal soort met olijven) zoals gezegd een erg lekker maal.
Mijn buikje is tevreden :-) Het heeft wat tijd en extra zweet gekost, en dan heb je ook wat!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.