Dit is LEKKER!! Door de aubergine te stomen blijft hij "schoon". Aubergines hebben de neiging zich vol te zuigen met olie wanneer ze in een pan gebakken worden. Dat is mijn ervaring tenminste en daar houd ik niet van.
Ik had een geweldig aparte aubergine ook nog eens: kleiner dan normaal en in plaats van donker paars was hij licht paars met wat witte strepen op zijn velletje. Prachtig om te zien!
Ik heb hem in de lengte in vieren gesneden en toen nog eens alle parten door de midden, volgen jullie me nog? ;-)
Toen in de pan met een laagje water, metalen stoommandje erin en na 15 minuten op hoog vuur stomen waren ze boter gaar en vloeiden in je mond uit elkaar.. zoals het hoort!
De saus heb ik zelf gemaakt en was perfect voor erbij! Hier volgt het recept:
1 lepel geroosterde sesamolie, 2 lepels bruine rijstazijn, 3 lepels soja saus (ik heb Bragg's Liquid Amino's gebruikt), 1 druppel vloeibare stevia (zoetstof), 1 cm verse gemberwortel (geraspt en het vocht uitgeknepen), 1 uitgeperst teentje knoflook, piepklein beetje gemalen rode pepervlokken, 1 fijn gesneden lente uitje. Mengen en op kamertemperatuur laten staan voor ongeveer een kwartiertje. Tip: maak het sausje als eerste!
Erbij witte basmatirijst en nog 1 fijngesneden lente uitje ter garnering. Heerijk. Je ziet ook rode stukjes paprika die ik even met de aubergine heb mee gestoomd.
Morgen even zien hoe ik op zoveel soja saus reageer. Soja saus zit bomvol biogene aminen... Ja! Google dat maar eens!
Het kan de histamine aanmaak in je lichaam vergroten en met al die pollen in de lucht is dat misschien iets wat je liever niet wil! Als ik morgen wakker word met volle sinussen weet ik hoe laat het is ;-)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.